Nieuws

Interview specialbouwer Luuc Muis

Voor het grotere publiek was Luuc Muis er ineens, maar in kleinere kring weet men al van zijn bouwkunst vóór die eerste november van 2019. Toen stapte hij als winnaar van het podium van een door Indian uitgeschreven designwedstrijd en mocht zijn ideeën in een tastbare vorm omzetten. Het resultaat was de bloedstollend mooie Hasty Flaming Buffalo!

Een regelrechte voltreffer, en daar bleef het gelukkig niet bij. Na wéér een gewonnen ‘design-battle’ volgde namelijk de Vanguard V85TT Moto Guzzi. En dat bleek het sein voor Muis het sein om voor zichzelf te beginnen.
Al sinds zijn jonge jaren is de Groninger in de weer met motorfietsen. Vanuit zijn toenmalige woonplaats Hardenberg stak de destijds veertienjarige Muis iedere zaterdag op de fiets de Duitse grens over. Daar bouwde Jan Kerkdijk naar eigen inzicht Harleys om. Bij hem leert de tiener buizen buigen, lassen, het doen kortom. Maar alleen bij doen blijft het niet, het denken, het creatieve deel zogezegd, ligt ‘m ook meer dan goed. Als zoon van een grafisch vormgever ontrafelt Luuc stap voor stap al op jonge leeftijd de geheimen van Illustrator, dat zijn vader gebruikt, en begint hij met het ontwerpen van motorfietsen.
Na te zijn afgestudeerd als ‘product designer’ en werkzaam te zijn geweest bij onder meer onderdelen- en accessoiresgigant Motorcycle Storehouse in Groningen, is sinds maart 2020 Luuc Muis Creations een feit.

Een droom die uitkomt, maar dat betekent niet dat er geen dromen meer zijn. In MotoPlus 4/2021 kijkt Muis samen met MotoPlus niet alleen terug op de afgelopen twee turbulente jaren, maar ook vooruit naar wat hij hoopt dat de toekomst hem allemaal nog gaat brengen. MotoPlus 4/2021 ligt vanaf 19 februari in de winkel!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws