Nieuws

Inspirerende ACT-allroadfilm Kroatië

De Association for Motorcycle Adventure Riders komt met een zevende avontuurlijk Europese route voor zware allroads. Dus geen hardcore enduro-machines, maar echte allroads zoals we die allemaal rijden.

De ACT heeft sinds 2016 al allroad-routes gemaakt in Portugal, Italië, Pyreneeën, Roemenië, Griekenland en het Verenigd Koninkrijk. De organisatie maakt bij iedere route altijd een professioneel geschoten film die de moeite van het bekijken waard is. Waar de films op Youtube gratis te zien zijn, moet je voor de GPS-routes (Adventure Country Tracks) lid worden van ACT.

De film van Kroatië gaat op 25 december in première en is vanaf 2024 te zien. Er komt in ieder geval voldoende offroad in voor want de ACT-route Kroatië bestaat voor 65 procent uit onverharde wegen. De totale afstand van de route bedraagt 835 kilometer en dat levert dagetappes van zo’n 220 kilometer op.

De route begint bij Kaap Kamenjak en eindigt bij Hvar, maar niet voordat er bergen beklommen zijn, genoten is van vergezichten, moerassen zijn doorkruist en gebieden zijn ontdekt waar vroeger de Karl May films werden opgenomen. Ook een boottocht vanuit Split naar Hvar zit in de route.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws