Nieuws

Indian presenteert 2024 Elite-uitvoering Roadmaster

Indian heeft haar nieuwste Elite-model onthuld – een bijzonder luxe uitvoering van de Roadmaster.

De kenmerkende rode kleur debuteerde al in 1904 op een Indian en siert als ‘Indian Motorcycle Red’ ook de nieuwste Roadmaster. Het driedelig kleurenschema heeft een ‘candy’ afwerking, wat voor een opvallende look zorgt. Hiervoor werkte Indian samen met twee gerenommeerde custom-spuiterijen: Gunslinger Custom Paint in Colorado en Custom Painted Vehicles uit Wisconsin. Die samenwerking zorgt volgens Indian Motorcycle voor een extra stukje authenticiteit, aangezien deze twee spuiterijen in Amerika erg populair zijn als het gaat om op maat gemaakte ontwerpen.

Met slechts 350 beschikbare exemplaren wereldwijd is de 2024 Roadmaster Elite, voorzien van de Thunderstroke 116 V-twin met een maximum koppel van 171 Nm bij 3.000 toeren, een behoorlijk exclusieve verschijning en is daarom ook voorzien van speciale Elite-badges, waaronder een individueel genummerde middenconsole, compleet met het silhouet van een Indian Camelback uit 1904 – het eerste model van Indian met de iconische Indian Motorcycle Red-lak.

Maar de Roadmaster Elite heeft meer te bieden, een PowerBand Audio met Bass Boost bijvoorbeeld of de Pathfinder adaptieve led-koplamp. Verder heeft de Elite een volledig glanzend zwart gespoten dashboard, gepolijste floorboards voor berijder en passagier, een gestikt verwarmd én gekoeld zadel in bijpassende  kleur, een getint Flare-windscherm, schakelaars met achtergrondverlichting én niet te vergeten: 10-spaaks Precision CNC velgen.

 Exclusiviteit heeft natuurlijk wel een prijskaartje, want de Roadmaster Elite is er vanaf € 52.290,-.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws