Nieuws

Indian Motorcycles slaat nieuwe weg in met FTR1200

Indian Motorcycles heeft aangekondigd de op de EICMA gepresenteerde FTR1200 daadwerkelijk in productie te nemen. De motor, die geïnspireerd is op Indian’s lange traditie van flat tracken, zal naar verwachting in 2019 voor het eerst te koop zijn.

Indian Motorcycles kwam tijdens het Wheels & Waves festival in Frankrijk naar buiten met het nieuws. “We zeiden dat we zouden luisteren naar de feedback van motorrijders uit de hele wereld”, liet Steve Menneto van Indian Motorcycles weten. “De reacties op de FTR1200 waren overweldigend. We zijn dan ook blij en trots te melden dat we de motor nu in productie gaan nemen.”

De nieuwe FTR1200 is volgens Indian zowel gebaseerd op de speciaal voor het American Flat Track ontwikkelde FTR750 als de FTR1200 Customr (zie foto hierboven) die het afgelopen jaar op verschillende beurzen te zien was. Tegelijkertijd zal de motor ook een eigen smoel krijgen. “We wilden er zeker van zijn dat de FTR1200 niet een kopie van de FTR1200 Custom zou worden”, aldus Michael Dougherty. “Bouwend op een sterke basis is het nu tijd om een nieuwe weg in te slaan en de FTR1200 is onze eerste stap.”

Speciaal voor de gelegenheid heeft Indian een wedstrijd opgezet met als hoofdprijs een van de eerste FTR1200’s die van de band rolt. Meedoen? Kijk dan op www.win-ftr1200.com.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.