Nieuws

Indian lanceert volledig nieuw ontworpen Chief-lineup

Om het 100-jarig bestaan van de Chief te vieren, heeft Indian drie volledig nieuw ontworpen Chief-modellen gelanceerd als een modelserie. Het gaat daarbij om de Indian Chief Dark Horse, de Indian Chief Bobber Dark Horse en de Indian Super Chief Limited.

In de basis zijn alle drie de modellen gelijk. Zo hebben ze allemaal hetzelfde klassiek vormgegeven stalen buizenframe en worden ze ieder aangedreven door Indians Thunderstroke 116 V-twin. Het frame ziet er, door zijn aflopende lijn, overigens uit als een hardtail. Maar schijn bedriegt, want de Chief’s beschikken wel degelijk over vering aan de achterzijde. Indian heeft de schokdempers, waarvan de veervoorspanning instelbaar is, namelijk zo plat gelegd dat ze als het ware de lijn van het frame verlengen naar achteren.

De wielbasis van de nieuwe Chief’s is 1.626 mm en de zithoogte bedraagt een zeer behapbare 662 mm. Rijklaar leggen de machines 304 kilo op de weegschaal. Aan de voorzijde is een klassieke 46 mm telescoopvoorvork met een veerweg van 132 mm en in de druppelvormige tank past 15,1 liter benzine. Andere fijne zaken zijn de rondom geïnstalleerde ledverlichting, de keyless-start, de drie beschikbare rijmodi en de cruise control.

Het dashboard van de nieuwe Chief’s bestaat uit een 101 mm groot touchscreen display, dat ook bediend kan worden middels knoppen aan het stuur. De teller kan op verschillende manier worden ingericht en biedt ook de mogelijkheid om turn-by-turn navigatie te tonen. Het geheel kan bovendien verbonden worden met een smartphone.

Het onderscheid tussen de drie modellen zit hem vooral in de aankleding en kleurstelling. De Indian Chief Dark Horse heeft bijvoorbeeld een drag bar-stuur, 19 inch gegoten wielen, centraal geplaatste voetbediening, een slanke koplampkap en een solobobberzadel. De Chief Dark Horse is leverbaar in Black Smoke, Alumina Jade Smoke en Stealth Gray.

De Bobber beschikt op zijn beurt over een mini ape-stuur, naar voren geplaatste voetbediening, 16 inch spaakwielen, vorkpoothoezen en een grote koplampkap in een gesloten behuizing. De Chief Bobber Dark Horse is leverbaar in Black Smoke, Titanium Smoke en Sagebrush Smoke.

De Super Chief Limited is voorzien van een Quick Release windscherm, zwart lederen zadeltassen, een toerzadel met passagierskussen, floorboards, een traditioneel cruiser-stuur, 16 inchspaakwielen, een grote koplampkap in een gesloten behuizing, vorkpoothoezen en een volledig verchroomde uitlaat. De Super Chief Limited is leverbaar in Black Metallic, Blue Slate Metallic en Maroon Metallic.

Uiteraard kunnen de motoren verder gepersonaliseerd worden, want Indian heeft direct een catalogus met meer dan 70 accessoires gelanceerd. Hoeveel de nieuwe machines gaan kosten en wanneer ze bij de dealer zullen staan, is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.