Modelnieuws 2019

Indian Chief, Springfield en Roadmaster vernieuwd voor 2019

Indian heeft haar Chief, Springfield en Roadmaster-modellen voorzien van een update voor 2019. Zo zijn de zwaargewichten van de Amerikaanse motorbouwer nu uitgerust met nieuw technisch vernuft dat de rijeigenschappen volgens Indian positief beïnvloeden.

Bijvoorbeeld de drie nieuwe rij-modi – tour, standaard en sport – die ‘on-the-fly’ te selecteren zijn. Daarnaast zijn alle Thunder Stroke 111-modellen uitgerust met de optie om de achterste cilinder te de-activeren. Als de buitentemperatuur hoger is dan 15°C, dan schakelt de achterste cilinder van de twin automatisch uit als de motorfiets stilstaat. Hierdoor wordt het luchtgekoelde blok minder warm in files of langzaam bewegend verkeer.

Deze cilinder schakelt automatisch weer in als er aan het gas wordt gedraaid, waardoor er een vloeiende overgang is naar het volle vermogen.

Om het comfort van de Roadmaster-rijder te vergroten is de kuip van voor het 2019-model opnieuw ontworpen. In dit nieuwe design kan de luchtklep helemaal opengezet worden zodat rijwind maximaal wordt doorgelaten. Andersom is uiteraard ook mogelijk, waardoor de bestuurder bij slecht weer beschut zit. Deze nieuwe kuip past, in combinatie met andere valbeugels, ook op Roadmasters van een eerder modeljaar.

De Chief Dark Horse en Springfield Dark Horse krijgen tevens wat optische updates. Zo zijn beide modellen nu verkrijgbaar met een glanzende zwarte afwerking op verschillende blokdelen, zoals de cilinderdeksels alsook de uitlaat en kofferophanging.

Ga naar www.indianmotorcyclebenelux.com om de dichtsbijzijnde dealer te vinden. De website van Indian wordt in oktober 2018 aangepast voor de 2019 modellen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws