Nieuws

Indian Chief Bobber – hips – Bourbon…

‘Mooi ding, maar je moet er wel iets bij drinken’, is een heerlijk gevleugelde uitspraak. Maar deze Indian Chief Bobber in Jack Daniel’s-stijl is ook zonder zonder een shotje Tennesse whiskey bijzonder goed te verteren.

Het kan allemaal niet beter samenvallen: de beroemde No.7 van Jack Daniel’s en het 7e Indian-model als speciale uitvoering. Sinds 2016 maken Indian, Jack Daniel’s en Klock Werks Kustom Cycles jaarlijks een special, dit jaar op basis van de Chief Bobber Dark Horse met zijn 1.890 cc metende V-twin met 80 pk vermogen en moddervette 162 Nm koppel. 

Er worden slechts 177 stuks van deze bourbon-Chief gemaakt. In ‘technische’ zin verschilt deze special van het basismodel door het zwevende solozadel en het korte, donkere ruitje. In optische zin zijn alle gelakte onderdelen door Klock Werks uit South Dakota voorzien van witte pinstripes en subtiele verwijzingen naar de destilleerderij uit Tennessee. Andere opvallende details zijn de gesatineerde kleppendeksels en stoterstangencovers. 

Vijf specifieke punten maken de Chief Bobber tot Jack Daniel’s Edition en wel een klein opschrift op het achterspatbord, het beroemde ‘Old No. 7’-logo op de zijdeksels, het ronde logo van de destilleerderij op het zadel en een insigne met opschrift op de uitaatbochtcover. Het kroonstuk is echter het zogeheten Montana Silversmiths-plaatje op de druppelvormige luchtinlaat van de V-twin. 

De prijs van deze Jack Daniel’s Edition is nog niet bekend, maar in Amerika wordt uitgegaan van een meerprijs van ruim 7.000 dollar. Helaas wordt deze uitvoering niet beschikbaar voor de Nederlandse markt…     

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws