Nieuws

In breedte verstelbaar zadel van BMW

In de zoektocht naar nog meer zitcomfort op de motor heeft BMW een in de breedte verstelbaar zadel laten patenteren. De mechaniek achter het systeem is even simpel als slim.

Het is een oud probleem: tijdens een lange dag in het zadel begint je achterste op een gegeven moment te protesteren. Via aftermarket-accessoires zijn er allerlei recepten om een geïrriteerd achterste te voorkomen, terwijl motorfabrikanten hier zelf met gewijzigde zadels of eigen accessoires op inspelen. In hoogte verstelbare zadels zijn dan ook al lang geen noviteit meer. Toch gaat er iets nieuws bij komen, want BMW speelt met de gedacht om een in breedte verstelbaar zadel op de markt te komen. Een uitgelekt patent laat een vermoedelijk manueel te bedienen systeem zien met stelmogelijkheden voor twee of zelfs drie verschillende zadelbreedtes. Het eigenlijke polster is draaibaar op de onderconstructie bevestigd en is aan de achterzijde breder te maken, bij de aansluiting op de tank lijkt er niets te veranderen. Hoe BMW dit in de praktijk wil gaan vormgeven is nog niet bekend, maar een systeem met vleugels en daartussen een ‘vulstuk’ is bijvoorbeeld denkbaar. Wordt ongetwijfeld vervolgd, of niet….

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.