Nieuws

In 2016: KTM 690 Duke Battle

Goed nieuws voor wie betaalbaar wilt racen: Naast de dit jaar geïntroduceerde RC390 Cup start KTM Nederland volgend jaar ook de KTM 690 Duke Battle, een raceklasse met de 690 Duke R. Deze naakte eenpitter met volledig instelbare WP-vering weegt in gestripte racetrim – met onder andere een lichtere uitlaat – slechts rond de 140 kilo. Het 2016-model waarmee gereden gaat worden heeft standaard al 72 pk; de raceversie krijgt behalve de Akrapovic-raceuitlaat ook een meer open luchtfilter én de beproefde kit-nokkenas van de 690 Rally Replica. Met deze aanpassingen komt het vermogen van de eencilinder op zo’n 80 pk – in combinatie met het lage gewicht dikke pret!

Er wordt elders in Europa al langer met de 690 Duke geracet. Enkele jaren geleden werd bijvoorbeeld de European Junior Cup in het bijprogramma van het WK Superbike met deze snelle eencilinders uitgevochten, en ook Duitsland kent een 690 Duke Battle.

Eind november wordt de kalender voor 2016 bekend gemaakt; er zullen negen evenementen zijn in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en een voorjaarstraining in Spanje.

Er is in elk geval al één prominente deelnemer: voormalig schaatskampioen Rintje Ritsma, die na vier wereldtitels allround het motorracen oppakte en meerdere jaren in het ONK Superbike heeft gereden. In 2016 zal hij een van de vaste deelnemers in de KTM 690 Duke Battle zijn. Hij zal het onder andere moeten opnemen tegen doorstromers vanuit de RC390 Cup. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar, dus jonge honden en oude rotten mogen het tegen elkaar opnemen, net als in de RC390 Cup reeds het geval is. Verder kunnen we rekenen op enkele deelnames van veelvoudig Nederlands kampioen Arie Vos, die ook in de RC390 Cup al een meer dan gemiddeld actieve rol vervult.

De raceklare 690 Duke R gaat € 10.650,- kosten (inclusief BTW), waarbij je de gedemonteerde standaardonderdelen meekrijgt. In de prijs is verder inbegrepen een voor- en achterbok, pitmat en op maat gemaakte raceoverall, plus een set voor- en achterveren op jouw gewicht. Inschrijfgeld per evenement wordt circa € 250,-. Wil je ook deelnemen aan de KTM 690 Duke Battle (of RC390 Cup) en wil je meer informatie, stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar info@ktmcup.nl

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Gespot: KTM 990 Adventure

Gespot: KTM 990 Adventure

22 juni, 2024

De allroad/adventure is voor nagenoeg ieder merk de grootste melkkoe, toch doen de in 2019 geïntroduceerde 790 ...

Overig nieuws