Nieuws

Iedereen wil motorrijden!

Het voorjaar is begonnen want de Utrechtse motorbeurs is voorbij! En dan komen er weer metingen en peilingen. Volgens de KNMV moet er voor de motorhandel een mooie tijd aanbreken:

Uit een  publieksonderzoek van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) blijkt dat 23% van de Nederlanders wel motor zou willen rijden terwijl ze dat nu nog niet doen.

Het gaat daarbij om 25% van de mannen en 20% van de vrouwen. Hoewel de percentages naar leeftijdscategorie niet ver uiteenlopen, zijn de jongeren tot 25 jaar in de meerderheid (30%). De 55+ers zijn duidelijk in de minderheid: 14% van hen zou nog willen motorrijden.

Uit het onderzoek is tevens gebleken wat de belangrijkste drijfveren zijn van de Nederlandse motorrijder: maar liefst 90% van de motorbezitters geeft aan dat het gaat om genieten van het leven, gevolgd door het gevoel van onafhankelijkheid (65%). Zij vinden motorrijden ‘slim en handig in verband met files’ (49%) en daarnaast verstandig (30%) en stoer (20%). Zij zien motorrijden absoluut niet als gevaarlijk of als een veroorzaker van herrie.

Mensen die niet in het bezit zijn van een motor en ook geen motor willen rijden zien motorrijden vaker als gevaarlijk en associëren motorrijden vaker met hardrijden. 33% van hen noemt motorrijden daarnaast ook ‘stoer’ en 21% vindt motorrijden ‘slim en handig in verband met files’.

Patrice Assendelft, directeur van de KNMV, licht de uitkomsten toe: “Wij willen als KNMV de voorwaarden om te kunnen motorrijden optimaliseren en onze passie voor het motorrijden overbrengen. Wij maken daarbij geen onderscheid tussen mensen. Iedereen kan van motorrijden genieten, of je nu jong of oud bent, man of vrouw. De uitkomsten van dit onderzoek laten gelukkig zien dat een grote groep Nederlanders positief tegenover motorrijden staat. Er is nog wel werk aan de winkel als het gaat om het beeld bij het Nederlandse publiek dat niet motor rijdt of wil rijden. Zij zien motorrijden vooral als gevaarlijk terwijl de Nederlandse motorrijders dit zelf niet zo ervaren”.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws