Nieuws

Husqvarna richt zich op de jeugd met haar eerste elektrische crosser

Husqvarna Motorcycles heeft zich voor haar allereerste elektrische motorfiets gericht op de jeugd. Met de nieuwe EE5 heeft het merk namelijk een vijf kilowatt elektrische minicrosser in het gamma die volgens het merk gezien moet worden als een echte wedstrijdmachine bedoeld om de strijd aan te gaan met reguliere 50 cc crosses.

De competitieve mini-crosser heeft een 907 Wh Lithium-Ion accu waarmee kleine offroaders tot wel twee uur lang rond kunnen rijden. Wordt de motor in de meest sportieve stand gezet, dan valt dit terug tot 25 minuten. De accu weer volledig opladen duurt met de meegeleverde lader 70 minuten, al is de eerste 80 procent al na 45 minuten beschikbaar.

Heel handig: de rijhoogte van de EE 5 is aanpasbaar en kan zodoende eenvoudig ingesteld worden op de behoefte van een steeds beter wordende of groeiende rijder. Dat Husqvarna ingezet heeft op competitiviteit is onder meer te zien aan de gekozen veerelementen. De EE 5 heeft aan de voorkant een 35 mm WP XACT-vork met veerweg van 205 mm. Aan de achterzijde zit een volledig instelbare achterschokdemper van hetzelfde merk met een veerweg van 185 mm.

Een chromoly frame, hydraulisch bediende remmen, lichtgewicht wielen, taps toelopend NEKEN stuur en opvallende graphics maken de elektrische Husqvarna compleet. De nieuwe EE5 (€ 5.090,00) zal vanaf juli bij de dealer staan. Kijk voor meer informatie op www.husqvarna-motorcycles.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws