Nieuws

Husqvarna brengt Pilen’s naar Indische markt

Husqvarna heeft twee nieuwe modellen, genaamd Vitpilen 250 en Svartpilen 250, geïntroduceerd. De in samenwerking met Bajajaj ontwikkelde retro-motoren zijn in eerste instantie bedoeld voor de Indiase markt.

Feitelijk is een samensmelting van de in India bekende KTM Duke 250 en de 401-Huskies uit Europa. Dus worden de nieuwe Pilen’s aangedreven voor een vloeistofgekoelde eencilinder met 249 cc, die goed is voor een topvermogen van 31 pk bij 9.000 tpm en 24 Nm bij 7.250 tpm. Dit wordt aangevuld met een upside-down voorvork, een enkele 320 mm schijfrem aan de voorzijde, een instelbare monoschokdemper en 17 inch aluminium velgen. Op het gebied van hulpsystemen beschikken de Vitpilen 250 en Svartpilen 250 over ABS.

Optisch stoelen de nieuwe motoren heel sterk op hun 401-naamgenoten. Dus ook hier pronkt er een stijlvolle ronde koplamp op het smoeltje met daarboven een eenvoudig digitaal dashboard. Wat ook blijft is de opvallende vorm van de tank, waar bij de 250-uitvoering 9,5 liter in past. Net als bij hun grote broers, is er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen beide modellen. Zo heeft de Vitpilen een veel actievere houding door zijn clip-on stuur, terwijl de Svartpilen zich met zijn bredere stuur richting het scrambler-gebied begeeft.

De nieuwe Huskies zullen vanaf februari 2020 beschikbaar zijn in India. Helaas voor de Europese 250cc-rijders, staat een eventuele uitbreiding naar de onze markt voorlopig niet in de planning.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.