Nieuws

Huid en Staal

Motorbeschilderingen en tattoos komen samen bij Huid en Staal
Onlangs openende Frank Bouwmeester in MotoPort Hengelo een atelier waar hij motoren en motoraccessoires beschilderd. Onder de naam Huid en Staal startte hij hier tevens een tattooshop. Naar zijn weten is hij de enige in Nederland die de combinatie van het ambachtelijk beschilderen van huid en staal combineert.

Dat Frank zijn bedrijf vestigde in een motorzaak komt voort uit zijn eigen interesse in motoren en zijn jarenlange vriendschap met de eigenaar van MotoPort. Onlangs werd de zaak uitgebouwd, waardoor er ruimte kwam voor een atelier en een tattooshop.

Frank Bouwmeester maakt op verzoek van klanten grafische tekeningen op bijvoorbeeld motortanks, zijspannen en helmen. Klanten komen meestal zelf met een idee, waarna Frank een tekening op papier maakt. Na een goedkeuring gaat hij op een ambachtelijke manier met penseel en kwast aan de slag. Daarbij komt zijn achtergrond en opleiding aan de Kunstacademie van past.
De motor- en tekenpassie van Frank Bouwmeester past bij de trend van het steeds meer perso-naliseren van motoren en helmen. Motorrijders willen zich onderscheiden en doen dat door een persoonlijk verhaal op hun tank of helm te zetten.

Daarnaast ziet Frank dat de trend dat tattoos steeds grafischer en expressiever worden. Daar past zijn stijl goed bij. “Het heeft iets weg van reclametekenen van de jaren ‘60 en ’70. Die strakke duidelijke lijnen, daar houd ik van en dat is ook mijn signatuur geworden. Dat neemt niet weg dat ik ook tattoos met meer kleurverloop en schaduw kan zetten.”
Demonstratie
Op zaterdag 31 mei houdt Frank tijdens de Koning Zelfbouw Dag in MotoPort Hengelo demonstraties motoronderdelen beschilderen. Zie www.koningzelfbouw.nl voor meer informatie over dit evenement, waar je je zelfgebouwde motoren aan het publiek kunt laten zien.
Meer informatie
Huid en Staal is te vinden achterin de MotoPort Hengelo zaak en is geopend van donderdag tot en met zaterdag. Kijk voor meer informatie op www.huidenstaal.nl.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws