Sport

HRC en Dani Pedrosa uit elkaar

Na 18 jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen het Honda fabrieksteam en coureur Dani Pedrosa. Als het huidige seizoen is afgelopen, vertrekt de Spanjaard bij de renstal van Honda.
In een persbericht laat Honda weten dat de breuk in goed overleg is gegaan.

“Ik wil iedereen bij Honda bedanken voor de vele succesvolle jaren. Ik ben samen met hen niet alleen als coureur maar ook als mens gegroeid”, laat Pedrosa in een reactie weten. “Honda zal altijd een plekje in mijn hart houden. In het leven hebben we altijd uitdagingen nodig en ik heb het gevoel dat het tijd is voor een verandering.”

Het gerucht dat de 32-jarige MotoGP-rijder zou vertrekken bij Honda, ging al wat langer rond. HRC-president Yoshishige Nomura laat weten dat het een trieste dag is voor hem. “Namens HRC wil ik wil Dani bedanken voor al zijn harde én succesvolle werk dat hij heeft verricht gedurende de afgelopen twee decennia. We wensen hem ook voor de toekomst alle geluk en succes. Bedankt Dani.”

Pedrosa rijdt al sinds 2006 bij Honda en was bij het fabrieksteam in totaal goed voor 31 overwinningen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.