Nieuws

Hornig maakt fauteuil van R18

Het maakt niet uit welke BMW je onder je gat hebt zitten; Hornig heeft er onderdelen en accessoires voor. Het Duitse bedrijf heeft zich op de R18 gestort en hem vooral comfortabeler gemaakt.

Comfort schuilt hem soms in details. Dat het zadel van Hornig over een andere schuimsoort beschikt, is logisch, maar het bedrijf gaat verder. Zo verhuist het BMW-embleem van de achterkant van het bestuurderszadel, naar de voorkant van het duozadel. Dat scheelt een pijnlijk drukpunt. Twee leersoorten voegen niets toe qua comfort, maar staan wel goed. Een duopassagier moet het gemak van de sissybar ook kunnen waarderen.

Het getinte windscherm verhoogt het comfort op lange ritten. Om de R18 iets spannender (lees hier de eerste test van de BMW) te maken heeft Hornig een setje in het assortiment dat de achterkant met vijftien millimeter verhoogt. Het levert een iets dynamischer zithoogte en vlotter sturende cruiser op.

Zwarte valbeugels beschermen je kostbare bezit als hij omvalt. De twee leren 17L-zadeltassen en de speciaal voor de R18 ontwikkelde tanktas (10-15L) maken het mogelijk een verschoninkje mee te nemen. De Remus V2-uitlaat klinkt en oogt goed. Dat laatste geldt ook voor de pinstriping op het voorspatbord. Voor dit handwerk moet je jouw R18 wel twee weken achterlaten bij Hornig.

Wil je weten wat Hornig voor jouw BMW (R-serie, K-serie, F-serie, S-serie, G-serie) levert kijk dan in dit overzicht.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws