Nieuws

Hooggeëerd publiek bij Rainey’s ‘comeback’

Wayne Rainey rijdt tijdens het Goodwood Festival of Speed voor het eerst in dertig jaar weer op zijn Yamaha YZR500. Kenny Roberts, Mick Doohan en Kevin Schwantz moeten dat met eigen ogen zien en zijn er bij.

De voormalige teambaas, mede-rijder en aartsrivaal zijn eind juni vanaf de eerste rij getuige van Rainey’s onwaarschijnlijke comeback. De drievoudig wereldkampioen in de koningsklasse zit sinds zijn valpartij in Misano 1993 in een rolstoel. Toch klimt hij weer in het zadel van de giftige 500cc Yamaha. Sterker nog: hij ziet er zelfs naar uit om weer in dezelfde baan te zitten met Roberts, Doohan en Schwantz.

“Ik had nooit gedacht ooit nog een kans te hebben om mijn been over een Grand Prix-motor te gooien”, zegt Rainey er zelf over. “Dat ik dat zou doen in het gezelschap van Kenny, Mick en Kevin had ik al helemaal niet gedacht. Zoiets kan alleen gebeuren tijdens het Festival of Speed. Het betekent veel voor me dat ze naar het festival komen voor iets wat heel speciaal gaat worden.”

Wil je ook getuige zijn van dit historische moment? De kaartjes voor het evenement (van 23 tot en met 26 juni) zijn al flink aan het oprapen, maar voor sommige dagen zijn er nog tickets te koop. Kijk hier of er nog wat voor je bij zit.

Fotografie: Maurice Büla / FIM

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws