Nieuws

Honda’s nieuwste!

Het werd al een poosje verwacht dat Honda naast de huidige NC700-serie nog een tweede familie van scherp geprijsde motorfietsen op de markt wou brengen.

En daarmee zou Honda het motorrijden wel weer eens een heel nieuwe impuls kunnen geven. Net als ‘Big Red’dat ze in 1969 deed.

Motorrijden wordt gewoon weer ongecompliceerd leuk.

De eerste foto’s die van de nieuwe CB500-reeks opdoken waren wazig. Een soort lekkermakertjes…

Maar nu is er een foto sessie, inclusief het onder motorhoezen vandaan halen van de nieuwelingen,  opgedoken – hij zal wel door officiele marketeers, de plaag van deze tijd, zijn gelekt. – waarop de contouren van de drie verschillende modellen duidelijk zichtbaar zijn.

Het basismodel zou passend en stijlvol en als eerbetoon aan de tijden van vroeger CB500 gaan heten en is een naked bike in de stijl van de Honda CB1000R. Parallel is er dan ook nog de sportievere versie die als  CBR 500 door het leven zou gaan. Die CBR 500 heeft een volledige stroomlijn  en heeft zowel stylingelementen van de CBR250 als de CBR600F. Tot slot is er ook een hoogpoter die de X-versie van de CB500-familie moet gaan worden.

 Alle modellen hebben dezelfde krachtbron: een watergekoelde parallel twin van 470cc. Het blok zou een vermogen van ongeveer 45 pk hebben.

Met die nieuwe CB500-lijn richt Honda zich duidelijk op jonge of beginnende motorrijders M/V.

De CB500-familie neemt in grote lijnen het succesvolle concept van de huidige NC700-serie (NC700S, NC700X, Integra) over. Een concept waarbij de klant veel motorfiets voor een heel scherpe prijs krijgt. Maar de CB500-lijn oogt net iets frisser en scherper. En daar hebben we dan direct de twee elementen die de jonge motorrijder over de streep moeten trekken.

We zijn nieuwsgierig

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws