Nieuws

Honda laat elektrische crosser zien in Tokio

Honda en het aan het Japanse merk gelieerde tuningsmerk Mugen, hebben in Tokio een twee volledig elektrische crossmotoren gepresenteerd. De E.Rex, zoals Mugen haar machine noemt, is een doorontwikkeling van de in 2017 gepresenteerde motorfiets. De CR Electric van Honda is op zijn beurt compleet nieuw.

Het rijwielgedeelte van beide machines is overgenomen van de reeds bestaande CRF250R. De door Mugen ontwikkelde elektromotor en accu – geleverd door Maxell – zijn samengevoegd tot een pakket dat de plaats inneemt van de conventionele verbrandingsmotor. Aangezien er ook een koeler zichtbaar is, gaat het hierbij om een vloeistofgekoelde motor. Over het vermogen en de grootte van de accu zijn nog geen uitspraken gedaan.

De kennis die opgedaan is met de bouwen van de CR Electric wil Honda naar eigen zeggen ook gebruiken voor de doorontwikkeling van elektrische straatfietsen. Hoewel het gepresenteerde prototype van de crosser functioneel is, zijn er vooralsnog geen plannen om de motor ook echt in productie te nemen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws