Nieuws

Honda laat elektrische crosser zien in Tokio

Honda en het aan het Japanse merk gelieerde tuningsmerk Mugen, hebben in Tokio een twee volledig elektrische crossmotoren gepresenteerd. De E.Rex, zoals Mugen haar machine noemt, is een doorontwikkeling van de in 2017 gepresenteerde motorfiets. De CR Electric van Honda is op zijn beurt compleet nieuw.

Het rijwielgedeelte van beide machines is overgenomen van de reeds bestaande CRF250R. De door Mugen ontwikkelde elektromotor en accu – geleverd door Maxell – zijn samengevoegd tot een pakket dat de plaats inneemt van de conventionele verbrandingsmotor. Aangezien er ook een koeler zichtbaar is, gaat het hierbij om een vloeistofgekoelde motor. Over het vermogen en de grootte van de accu zijn nog geen uitspraken gedaan.

De kennis die opgedaan is met de bouwen van de CR Electric wil Honda naar eigen zeggen ook gebruiken voor de doorontwikkeling van elektrische straatfietsen. Hoewel het gepresenteerde prototype van de crosser functioneel is, zijn er vooralsnog geen plannen om de motor ook echt in productie te nemen.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.