Nieuws

Honda komt met nieuwe Super Cup-variant

Eigenlijk had Honda de Osaka Motorcycle Show in Japan willen aangrijpen voor de presentatie van haar nieuwe model, maar dat wordt nu een ‘virtuele motorbeurs’. Best jammer, want deze sympathieke nieuweling verdient een groot podium. Honda komt namelijk met een scrambler-achtige variant van haar Super Cub: de CT125 Hunter Cub.

Bovenstaande afbeelding toont weliswaar nog een conceptmotor, maar dan wel eentje die er akelig productierijp uitziet. De basis van de Hunter is natuurlijk de C125 Super Cub, die onder meer werd voorzien van een voorvork met langere veerweg (109 t.o.v. 89 mm) en uiteraard vorkpootrubbers. Verder nog lekker grof geprofileerd rubber rond de spaakwielen en natuurlijk een obligate hoog lijnende uitlaat met karakteristiek geponst hitteschild. Aan de achterzijde vind je óf een stevig bagagerek, óf een apart te monteren duozit, de CT125 schijnt namelijk over een paar duo-voetsteunen te beschikken.

De 125 cc eencilinder viertakt met de bekende semi-automatische bak en centrifugaalkoppeling kreeg een aangepast inlaattraject. Daardoor heeft de Hunter Cub weliswaar iets minder vermogen dan de reguliere Super, maar het koppel bij lagere toerentaller is juist weer hoger. Honda geeft zelf 8,7 pk bij 7.000 toeren en 11 newtonmeter koppel bij 4.500 tpm aan.
Verder kreeg de aimabele scrambler een grotere tank (5,3 t.o.v. 3,8 liter), een ander voorspatbord en mist de kenmerkende kettingkast van de Super Cub. ABS heeft de Hunter Cub ook, die werkt net als bij de Super Cub enkel aan de voorzijde. De machine weegt droog overigens 120 kilo, wat tien kilo meer dan de Super Cub zou zijn.

Al in 2021 schijnt de CT125 Hunter Cub in Japan te worden geïntroduceerd (kleuren rood en bruin) voor een prijs van 440.000 Yen, wat overeenkomt met € 3.665,-. En goed nieuws, bij het Europese patentbureau zijn ook tekeningen van de Hunter Cub opgedoken. Officieel heeft Honda nog niets bekend gemaakt, maar het lijkt er dus ook dat de Super Cub ook in Europa een offroad-achtig broertje gaat krijgen. Top!!!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.