Nieuws

Honda kijkt of de CB350 ook naar Europa kan komen

De recent in India gepresenteerde Honda CB350 serie komt mogelijk ook naar de rest van de wereld. Gesprekken over de export van de motor worden op dit moment gevoerd. Europa is daarbij één van de potentiële markten.

De Honda H’ness 350 is de karrentrekker van Honda’s nieuwe retro-motorenlijn. De Honda CB350RS maakt gebruik van dezelfde techniek maar is net wat sportiever aangelegd. Beide modellen zijn eigenlijk ontworpen voor de Indische markt en bedoeld om de strijd met Royal Enfield aan te gaan. Met al ruim 10.000 verkochte motoren sinds de start in oktober 2020 is de H’ness in India daarmee al een aardig eind op weg.

De Honda CB 350 serie in Azië

Niet alleen in India werd positief gereageerd op de nieuwe Honda’s. Ook internationaal was er flink wat interesse in de nieuwe lichtgewicht motoren van de Japanners. Dusdanig veel zelfs, dat Honda er nu ook over nadenkt om de 350’s naar andere markten te halen. Indiase media berichten, op basis van uitspraken van verkoop- en marketingbaas van Honda Motorcycle and Scooter India (HMSI) Yadvinder Singh Guleria, dat Honda India al contact heeft gehad met het moederbedrijf in Japan over exportplannen. 

Voor de wereldmarkt gemaakt

De Honda CB350-modellen zijn voor de wereldmarkt gemaakt, zeggen ze. Bovendien voldoen ze al aan de Euro5-norm, die in Europa verplicht is voor nieuwe motorfietsen. Guleria is blij met de internationale respons op de in India ontworpen motorfiets en hoopt er hoopt er binnenkort ook andere markten mee te kunnen bedienen. Op dit moment is het nog wachten op de toestemming uit Japan. Zodra die binnen is, kan de export van start gaan. 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.