Nieuws

Honda Hornet (of CB750S) binnenkort verwacht?

Tijdens de internationale motorshow Eicma in Milaan kondigde Honda voor 2023 een nieuwe Hornet aan. Het lijkt erop dat Honda haast heeft, want op de website van de motorfietsfabrikant is de voorregistratie voor meer informatie geopend.

Heeft Honda zo veel haast met de Hornet dat het 2022 wordt in plaats van 2023? Op de eigen website staat uiterst prominent ‘binnenkort verwacht’ te lezen. Keert de hoogtoerige naked middenklasser nog dit jaar terug, of houdt Honda ons een worst voor en laat het ons nog een jaar hongerig wachten?

Tussen 1998 en 2013 produceerde Honda allerlei varianten – van 250 tot 900 cc – van de Hornet. Al luisterde die in Nederland noodgedwongen naar de suffige naam CB600F. Het toekomstige model is de karakteristieke ronde koplamp kwijt, maar oogt verder net zo scherp als altijd.

De grootste verrassing komt uit de Japanse geruchtenmolen. De nieuwe Hornet heet daarin de CB750S en heeft niet langer vier, maar twee cilinders. Het silhouet van het motorblok van de toekomstige Hornet vertoont overeenkomsten met de staande tweecilinder van de Africa Twin. KTM’s 890 Duke lijkt er een concurrent bij te krijgen. Het blok meet volgens dezelfde geruchtenmolen uit het land van de Rijzende Zon 755 cc en moet ook een plaatsje krijgen in de nog te verwachten Transalp.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.