Nieuws

Honda H’ness CB350

Op de Indiase motormarkt is, niet geheel verwonderlijk, Royal Enfield heer en meester. De elementaire, maar bijna onverwoestbare 350 en 500 Enfield eenpitters vinden er zeer gretig aftrek en dat is ook Honda niet ontgaan. De Japanners willen nu ook een stuk van de taart en proberen dat niet alleen met een flinke dosis moed, maar ook humor. Ziehier de nieuwe CB350, een retro met luchtgekoelde eencilinder luisterend naar de bijnaam H’ness, ofwel Highness!

In tegenstelling tot de klassieke looks bewandelt de CB350 technisch gezien gelukkig een stuk modernere weg. In het vooronder ligt zoals gezegd een luchtgekoelde eencilinder met een cilinderinhoud van 348 cc, goed voor maximaal 21 pk en 30 newtonmeter koppel. Het blok wordt gevoed door een modern injectiesysteem en is verder voorzien van een vijfversnellingsbak en elektrische starter. Een stalen wiegframe vormt de basis van het rijwielgedeelte, met aan de voorzijde een klassieke telescoopvork met 19 inch voorwiel en aan de achterzijde een set duoschokdempers en 18 inch achterwiel. Verder een redelijk bescheiden bemeten remsysteem (enkele schijf voor Ø 310 mm, achterste schijf Ø 240 mm), dat echter wel van ABS is voorzien. En dat is niet het enige elektronische hulpmiddel, de 21 pk mag dan bescheiden zijn, ook tractiecontrole is aan boord. De tankinhoud van de 350 bedraagt een flinke 15 liter en de machine weegt naar verluid 181 kilo.
De Japanner, rijkelijk voorzien van (echt) chroom, waaronder de spatborden en het uitlaatsysteem, is ook voorzien van mooie ronde tellerpartij met een analoge snelheidsmeter, met daarin geïntegreerd een LCD-display. Ondanks de redelijk basis uitstraling van het dashboard biedt deze overigens wel bluetooth-connectivity.

De nieuwe Honda H’ness CB350 wordt in India aangeboden in zes kleuren voor een prijs die omgerekend € 2.200,00 bedraagt. Een sympathiek ogende machine, die gevoelsmatig in een iets zwaardere 500-twin variant ook in Europa zeker recht van bestaan zou hebben. Wie weet!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.