Nieuws

Honda H’ness CB350

Op de Indiase motormarkt is, niet geheel verwonderlijk, Royal Enfield heer en meester. De elementaire, maar bijna onverwoestbare 350 en 500 Enfield eenpitters vinden er zeer gretig aftrek en dat is ook Honda niet ontgaan. De Japanners willen nu ook een stuk van de taart en proberen dat niet alleen met een flinke dosis moed, maar ook humor. Ziehier de nieuwe CB350, een retro met luchtgekoelde eencilinder luisterend naar de bijnaam H’ness, ofwel Highness!

In tegenstelling tot de klassieke looks bewandelt de CB350 technisch gezien gelukkig een stuk modernere weg. In het vooronder ligt zoals gezegd een luchtgekoelde eencilinder met een cilinderinhoud van 348 cc, goed voor maximaal 21 pk en 30 newtonmeter koppel. Het blok wordt gevoed door een modern injectiesysteem en is verder voorzien van een vijfversnellingsbak en elektrische starter. Een stalen wiegframe vormt de basis van het rijwielgedeelte, met aan de voorzijde een klassieke telescoopvork met 19 inch voorwiel en aan de achterzijde een set duoschokdempers en 18 inch achterwiel. Verder een redelijk bescheiden bemeten remsysteem (enkele schijf voor Ø 310 mm, achterste schijf Ø 240 mm), dat echter wel van ABS is voorzien. En dat is niet het enige elektronische hulpmiddel, de 21 pk mag dan bescheiden zijn, ook tractiecontrole is aan boord. De tankinhoud van de 350 bedraagt een flinke 15 liter en de machine weegt naar verluid 181 kilo.
De Japanner, rijkelijk voorzien van (echt) chroom, waaronder de spatborden en het uitlaatsysteem, is ook voorzien van mooie ronde tellerpartij met een analoge snelheidsmeter, met daarin geïntegreerd een LCD-display. Ondanks de redelijk basis uitstraling van het dashboard biedt deze overigens wel bluetooth-connectivity.

De nieuwe Honda H’ness CB350 wordt in India aangeboden in zes kleuren voor een prijs die omgerekend € 2.200,00 bedraagt. Een sympathiek ogende machine, die gevoelsmatig in een iets zwaardere 500-twin variant ook in Europa zeker recht van bestaan zou hebben. Wie weet!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws