Nieuws

Honda Hawk 11 op komst

En daar komt weer een nieuwe Honda rond het Africa Twin-blok. De onlangs aangekondigde Hawk 11 wordt een sportieve retromachine met een tophalf-stroomlijn.

Officieel wordt deze nieuwe loot op 19 maart aanstaande gepresenteerd tijdens de Osaka Motorcycle Show. Op de teaser-foto die is vrijgegeven is een wulpse tophalf-stroomlijn met een geïntegreerde ronde led-koplamp te zien. De beide stuurhelften lijken laag gepositioneerd en vergeleken met de Africa Twin zal het motorblok vermoedelijk niet heel veel anders zijn. In deze allroad en ook in de nieuwe NT1100 levert deze 1.084 cc metende twin 102 pk vermogen en 105 Nm koppel. In de Rebel 1100 is dat overigens 88 pk, maar aannemelijk is dat de Hawk 11 dezelfde specificaties als de Africa Twin en NT1100 heeft. Het rijwielgedeelte zal vermoedelijk de meeste overeenkomsten met laatstgenoemde hebben; 120/70- en 180/55-banden om 17 inch velgen en straatgerichte vering.

Een DCT-versnellingsbak is een optie, maar past misschien niet helemaal binnen het plaatje van een klassiek gelijnde sportieve straatmachine. Maar goed, dat is een aanname. Om het klassieke lijnenspel te benadrukken, is er achter stereo-vering gebruikt. Voor zien we een upside-down-vork met monoblock-remklauwen van Nissin. In grote lijnen zal de Hawk 11 doen denken aan het CB4 Interceptor-concept dat Honda in 2017 op de EICMA liet zien. Na 19 maart weten we meer….

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws