Nieuws

Honda CB4X Concept

Rond de viercilinder van de CB650R heeft de Italiaans designstudio van Honda een puur funapparaat op wielen neergezet, de CB4X Concept. ‘Een pretfiets voor zeven dagen per week’, luidde de opdracht en daarin zijn de ontwerpers in ieder geval wat de looks betreft met vlag en wimpel geslaagd.

De CB4X mixt supermoto-elementen met sport-, touring- en crossover-kenmerken. Een van de eyecathers is de neus met compacte led-verlichting, die naadloos overgaat in de flanken van de hoog bouwende tank. Het slanke zitje steun op een aangebout aluminium subframe, daaronder is het – eh – functioneel leeg. De vier dicht bij elkaar lopende uitlaatbochten monden via een collector onder het blok uit in een fraaie dubbelloops demper van SC Project. En die achterzijde is door de enkelzijdige swingarm meer dan de moeite van het bekijken waard. Ook de verdere aankleding mag er zijn met Öhlins-vering rondom en Brembo-remmen. Of deze CB4X Concept ooit een productiemodel gaat worden, of een slechts een eenmalige eyecatcher blijft, is de grote vraag.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.