Nieuws

Honda brengt de CRF450 naar het asfalt

Op basis van haar CRF450 offroads brengt Honda komend najaar ook een meer behoudende versie uit: de CRF450L. Een ‘dual-purpose’ machine, die gehomologeerd is voor de openbare weg, uiteraard gelardeerd met de nodige terrein aspiraties.

Een grotere versie van de alweer in 2012 gepresenteerde CRF250L dus. En net als bij de kleine versie is daarbij het hardcore offroad-karakter afgevlakt ten faveure van het dagelijks gebruik. Zo werd het frame wat verbreed om ruimte te maken voor de grotere versnellingsbak (de CRF450L heeft een versnelling meer), werd de wielbasis met 18 millimeter verlengd en kreeg ‘ie een grotere tank waar nu 7,6 liter benzine in past.

De 449cc-eencilinder, met de bekende Unicam klepbediening, is daarnaast Euro4 klaargestoomd, onder meer door toevoeging van een lambda-sensor. Om de rijdbaarheid te vergroten, werd onder meer de compressie verlaagd en kreeg de L een zwaardere krukas aangemeten. Onder de streep is de eencilinder viertakt goed voor maximaal 25 pk en 32 newtonmeter koppel. Verder is het 19 inch achterwiel van de offroads ingeruild voor een 18 inch variant, het 21 inch voorwiel bleef wel.

Hoeveel de kleine sportieveling van Honda gaat kosten, is nog niet bekend.
Info: www.honda.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.