Nieuws

Hij komt…MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro

Precies 25 jaar na de wederopstanding presenteerde MV Agusta op de Eicma van 2022 het conceptmodel van de Superveloce 1000 met een 208 pk sterke viercilinder. Net als de legendarische F4 750 viercilinder, die in 1998 de comeback van MV inluidde, komt de 1000 er eerst in een gelimiteerde Serie Oro, al is nog niet bekend om hoeveel stuks het gaat.

Dat het een exclusief beestje gaat worden, dan weer wel. De Serie Oro erft het beresterke blok van de Brutale, evenals de heerlijke retro-lijnen van de Superveloce. Op de 1000 huist het achterwiel met dikke 200/55-slof in een enkelzijdige aluminium swingarm, met onder het kontje vier fraaie orgelpijpjes. In combinatie met de ranke, volledig uit carbon opgetrokken stroomlijn zou de Superveloce 1000 een topsnelheid van 320 km/uur hebben. Verder nog elektronisch verstelbare Öhlins vering voor en achter, radiaal gemonteerde Brembo Monoblock-remaklauwen, een 5,5 inch TFT-display met smartphone-connectiviteit en navigatiemogelijkheid, cruise-control, hightech elektronicapakket en een anti-diefstal-systeem met GPS-lokalisering.

Over de prijs heeft MV nog niets bekend gemaakt, al zal deze vermoedelijk rond de halve ton liggen, wel over de verwachte introductie. In het derde kwartaal van dit jaar zouden de eerste exemplaren moeten worden uitgeleverd. Daarnaast lijkt er op een later tijdstip ook een standaardversie van de duizend te komen, in het zwart in plaats van rood en uiteraard heel wat minder exclusief opgetuigd. Ofwel geen carbon kuip en ook de wielen zullen wat minder exotisch ogen. Wanneer die standaardversie komt, is echter nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws