Nieuws

Hier kun je niet motorrijden tijdens Pasen

Naar aanleiding van de forse drukte van afgelopen weekend met motorrijders en ook wielrenners, die zich niet bepaald aan de geldende Corona-maatregelen hielden, grijpt een flink aantal gemeenten in om een soortgelijke drukte tijdens het aanstaande Paasweekend te voorkomen.

Dat betekent dat bepaalde wegen en plekken komend weekend worden afgesloten voor ondermeer motorrijders en ook wielerclubs. Mocht je plannen hebben om er – bij voorkeur alleen uiteraard – op uit te trekken met de motor, dan kun je alvast met de volgende afsluitingen rekening houden:

GELDERLAND

Gemeente Apeldoorn: Pomphulweg en Alverschotenseweg tussen Hoog Soeren en Hoog Buurlo
Gemeente Berg en Dal: Erlecomsedam, Ooijse Bandijk, Duffeltdijk en Rijndijk
Gemeente Culemborg: Goilberdingendijk, Beusichemsedijk
Gemeente Heumen: Sluisweg, Maasdijk, Maasbandijk
Gemeente Maasdriel: Harenseweg, Maasdijk, Hoenzadrielsedijk, Kloosterdijk, Heggeldijk
Gemeente Neder-Betuwe: Waalbandijk (van Echteld tot Herveld)
Gemeente Nijmegen: Waalkade
Gemeente West Betuwe: Appeldijk tussen de Koornwaard en de oude kern (Heukelum), Lingedijk tussen Achterweg en Nieuwesteeg (Acquoy), Lingedijk tussen Middenstraat en Dorpsstraat (Rhenoy), Dorpsdijk tussen Raadsteeg en Veerweg (Rumpt), Mariënwaerdt Notendijk (Beesd)
Gemeente Zaltbommel: Waaldijk, Waalbandijk, Maasdijk, Veerdam

Vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april tussen 8.00 en 20.00 uur afgesloten voor al het rijdende verkeer (mogelijke boete 399 euro)

De Posbank is wel geopend tijdens Pasen, maar er gaat extra gesurveilleerd worden in het gebied, en als het mis gaat kan het gebied alsnog worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Wees dus verstandig en ga ook niet als groep naar de Posbank. 

LIMBURG

Heuvelland, het gebied tussen de auto(snel)wegen A2 (ter hoogte van Meerssen), A79, A76 (ter hoogte van Voerendaal/Heerlen) en Eijsden wordt vanaf donderdag 9 april tot en met maandag 13 april tussen 9.00 en 18.00 uur afgesloten voor dagtoerisme. Het gebied is dan verboden terrein voor fietsers, wielrenners, motorrijders en auto’s bestuurd door personen voor recreatie of recreatief dagverblijf. Ook hier riskeer je een boete. 

NOORD-HOLLAND

Zuiderdijk tussen Hoorn en Enkhuizen, vanaf vrijdag 10 april tot en met 13 april afgesloten voor motoren en auto’s. 

OVERIJSSEL

Sallandse Heuvelrug, afgesloten vanaf vrijdag 10 april tot en met 13 april tussen 12.00 en 17.00 uur. 

ZEELAND

In Zeeland loop je al kans op een bekeuring als je er niets te zoeken hebt, en daarnaast worden tijdens Pasen een aantal geliefde plekken afgesloten: parkeerterrein Perkpolder, boulevard van Vlissingen en het Kopje van Canada bij Terneuzen. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.