Nieuws

Het MotorRijwiel 176 ligt op 25 februari in de winkel!

Op 25 februari ligt het uitgave 176 van Het MotorRijwiel, de eerste van 2022, in de winkel. En dat is voor de liefhebbers van youngtimer, klassieke motoren en veteraanmotoren weer een nummer om naar uit te kijken!

Zo gaan we op pad met drie dikke Japanse ‘Superbikes of the Seventies’, de Honda CB750 Four, de Kawasaki 750 H2 en de Suzuki GT750. Iets minder bekend, maar ook uit de jaren zeventig is de Suzuki T125 II Stinger, waar Hans Koopman zijn licht over laat schijnen. Ook duikt er een Italiaan uit deze periode in deze uitgave op: de Ducati 900GTS, die door Hans Smid liefdevol in oude glorie werd hersteld. Ook maken we een tussenstop in Groningen, waar ooit een bijzondere Harley-Davidson bij de Gemeentepolitie terecht kwam, een FL Hydra-Glide uit 1953. En daarnaast een echt oudje in de vorm van een Franse Magnat-Debon Type EM, een prachtig stukje geschiedenis dat door Arianne van Osenbruggen voor mooie toerritjes wordt gebruikt.

Een barst in een van de kunststof onderdelen van je youngtimer? In deze uitgave van Het MotorRijwiel laten we je stapsgewijs zien hoe je dat redelijk eenvoudig zelf kunt herstellen. Ook testen we een endoscoop om het inwendige van een motorblok makkelijk en snel te kunnen inspecteren. Handig als je een oudje op het oog hebt.

Sport van toen? Wat dacht je van een uitgebreide reportage over de vermaarde 24 uur van Oss? Met 250cc-KTM werden de broers Siebelink eind jaren zeventig Nederlands sprint-kampioen. Hun kampioensmachine van toen werd onlangs in ere hersteld. Voormalig cross- en endurotopper Martin Schalkwijk nam met een BSA B44 Victor deel aan de FIM Enduro Vintage Trophy op Elba en deed hij daar voorzichtig aan met het oudje? Niet bepaald. In het Zwarte Gat kijkt oud-wegrace-topper Jos Schurgers terug op zijn rijke carrière en we belichten het bijzondere project van Martin Ströhle, die tien Kompressor-BMW’s nabouwde.

Ook brengen we een bezoek aan het bijzonder Saroléa-museum van de Belg Stany Wouters. Dat en nog veel meer in Het Motorrijwiel 176, die vanaf 25 februari in de winkel ligt. Het MotorRijwiel lekker makkelijk in de brievenbus? Klik hier om een jaarabonnement te nemen (€ 39,50 voor 6 nummers).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws