Nieuws

Het kabinet en wij…

Het kabinet zet in 2012 in op preventie, innovatie en efficiency. Ook voor wat ons, motorrijders, betreft.  Zo wordt er verder uitvoering gegeven aan het actieplan ‘verbetering verkeersveiligheid motorrijders’.

Het extra beschermen van en het vergroten van de verkeersveiligheid voor de motorrijder heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu uitgewerkt in dit actieplan. Het doel van dit actieplan is om het ongevalsrisico per kilometer voor motorrijders te verkleinen en te zorgen voor minder slachtoffers onder motorrijders. Zo is er onder meer aandacht voor de plaatsing van motorvriendelijke vangrails en voorlichting en educatie aan automobilisten, ook in de B-rijpopleiding.

Verder zullen in 2012 de resultaten van onderzoek naar de zichtbaarheid van motorrijders beschikbaar komen. De door de minister van Veiligheid en Justitie voorgestelde striktere handhaving om zogenaamde ‘(brom & snor)scooteroverlast’ tegen te gaan is nog niet in de begroting opgenomen. Eerder is door de minister wel toegezegd dat hij hier met maatregelen komt. De verwachting is dat deze separaat zullen worden aangekondigd.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws