Nieuws

Het familieraceteam

MCK Racing, de passie, van de familie Kulderij,   heeft de eerste No Budget Cup race van het seizoen achter de rug.

MCK Racing Holland heeft afgelopen vrijdag de eerste race van seizoen 2012 bereden. Het raceteam uit Lelystad ging op pad naar het circuit van Zolder met twee coureurs.

In de kwalificatie beet Jeroen van der Hoeven het spits af. Een klein half uur later nam Jeroen Kulderij het stuur over. De motor bleek niet optimaal afgesteld te zijn. Het team mocht op de 35e plaats starten. Tijdens de kwalificatie waren de coureurs vanaf de pitmuur moeizaam van elkaar te onderscheiden, dit kwam omdat de motoren zo schitterden door de laagstaande zon. Later op de ochtend verbeterde dit omdat de zon wat hoger aan de hemel stond.

De twee uur durende race ging om 13:00 uur van start.  Na ongeveer 10 minuten kreeg het team de rode vlag te zien omdat er twee coureurs waren gevallen. Het ongeluk had aardig wat impact want de race werd bijna een uur stilgelegd.

Na de rode vlagsituatie bleef er nog ongeveer een uur over om te racen. Jeroen van der Hoeven continueerde zijn race en behaalde bijna opnieuw zijn snelste tijd van 1:57. Het laatste half uur nam Jeroen Kulderij het stuur over en begon heel stabiel te racen rond 02:02, in de laatste 10 minuten van de race trad de vermoeidheid op en een verkramping in zijn knie waardoor zijn rondetijden iets stegen. Door de hoge temperatuur was het voor de twee heren behoorlijk afzien op de Suzuki.

Het team is alsnog als 25e over de streep gekomen van de 38 deelnemende teams.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws