Nieuws

Het CBR is er klaar voor!

Exameninstituut CBR heeft 3.600 extra motorexamens ingezet bovenop het normale aantal van 12.000. De drukte heeft alles te maken met de Derde Rijbewijsrichtlijn die 19 januari 2013 ingaat. Het A-rijbewijs wordt dan opgedeeld in drie categorieën.

Categorie A1 is geldig voor lichte motoren, A2 voor middelzware motoren en A voor zware motoren. Ons advies is dus om nog in 2012 je motorrijbewijs te halen!

Een uitleg over de Derde Rijbewijsrichtlijn vind je in de KNMV-folder ‘Alles wat je moet weten over het behalen van je rijbewijs: https://bit.ly/Ojnckx.

Maatregelen CBR
De extra interesse noopt het CBR tot het nemen van maatregelen. Normaal gesproken kunnen rijscholen onbeperkt examens reserveren, ook als ze nog geen leerling hebben gevonden die daadwerkelijk het gereserveerde examen gaat doen. Een beperkt aantal rijscholen heeft gezien de te verwachten drukte daarom in totaal al zo’n 2.300 motorexamens gereserveerd.

Hierdoor worden kandidaten van andere rijscholen de dupe. Het CBR heeft daarom nu besloten dat van 8 oktober 2012 tot en met 31 maart 2013 motorexamens op naam (van de kandidaat,) gereserveerd moeten worden.

bron knmv

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws