Nieuws

Het blijft druk…

Het zijn geruchten. Maar naar alle waarschijnlijkheid komt er geen kilometerheffing. Haagse bronnen meldden dat dit niet in het conceptakkoord is opgenomen. De PvdA en VVD zien tot 2020 geen noodzaak om een heffing in te voeren.

Door investeringen en een verwachte lage economische groei blijft de filedruk volgens de partijen beperkt.

De actiegroep Milieudefensie vindt het onbegrijpelijk dat de kilometerheffing niet in het conceptakkoord zou staan. Campagneleider Ivo Stumpe: "Met een kilometerheffing voorkom je juist dat er steeds maar meer asfalt aangelegd moet worden en beperk je vervuiling door verkeer. Na het overeind houden van de reiskostenaftrek besluiten de aanstaande coalitiepartners blijkbaar door te gaan op de weg van asfalteren." De organisatie vindt het  ‘een gemiste kans’ om de Nederlandse mobiliteitsproblemen op een milieuvriendelijke manier aan te pakken.

Het milieu ligt ons ook aan het hart. Wij, als toch al van km heffing vrijgestelde motorrijders, blijven dus gewoon tussen de files door rijden. Maar we doen dat de komende maanden wel heel voorzichtig.

En die milieu boys en girls? Ach, we hebben maar 1 milieu. Maar dat dat nu net door dit soort mensen verdedigt moet worden? Waarom doen ze niet wat aan al die goedkope vluchten vanaf Schiphol? Want als je daar op de motor langs rijdt, dan kruipt je tandvlees op van de accijnsvrije kerosinedampen. En vliegtuigen hebben tegenwoordig immers ook al last van files?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws