Nieuws

Hero neemt Indiase activiteiten Harley-Davidson over

Na het terugtrekken van Harley-Davidson uit de Indiase markt, neemt Hero nu de productie- en handelsactiviteiten van de Amerikanen over. De Hero MotoCorp heeft in Europa geen grote naam, maar is de grootste tweewielerfabrikant van India en dat wil wat zeggen.

Tegenover de Times of India heeft Pawan Munjal, de grote baas van Hero, in februari van dit jaar al verklaart dat het bedrijf openstond voor een partnerschap met Harley-Davidson als dat van Amerikaanse kant gewenst was. Tot dusverre waren er echter nog geen Amerikaanse avances.

Eind oktober is een en ander echter veranderd. In de afgelopen maand heeft Harley-Davidson bekendgemaakt dat het haar productie- en verkoopactiviteiten in India staakt. Een strategische beslissing, die de fans van het merk en de klanten onzeker zou kunnen maken. Maar inmiddels hebben de Amerikanen de banden met Hero aangehaald, want de Indiërs gaan de genoemde activiteiten in India overnemen. De nieuwe behelst dat Hero middels een netwerk van exclusief-dealers en het bestaande eigen netwerk in het land ook onderdelen, accessoires, kleding en merchandise aan de man gaat brengen.

In het kader van de nieuwe joint venture ontwikkelt Hero ook een lijn nieuwe motoren, die onder het Harley-Davidson-label verkocht gaan worden. Verdere details zijn nog niet bekend. Het gaat waarschijnlijk om lichte motoren voor de Zuid-Aziatische markt.

Harley-Davidson zelf heeft in 2018 al aangekondigd nieuwe modellen tussen de 250 en 500 cc op de markt te willen brengen, met name in Azië en India. Voor de productie en ontwikkeling daarvan wordt nog een lokale partner gezocht. Sinds 2019 heeft Harley-Davidson trouwens een partnerschap met het Chinese Qianjiang, het moederconcern van Benelli. Bij de nieuwe kleine Harley voor Azië zou het gaan om een licht gemodificeerde Benelli 302S.

Onder de loep: Harley-Davidson

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.