Sport

Herlings Sportman van het Jaar?

Voor vele motorsportliefhebbers was het al jaren een doorn in het oog dat meervoudig wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings nooit in aanmerking kwam voor de titel Sportman van het Jaar. Daar kan dit jaar evenwel zo maar eens verandering in komen.

De Brabantse crosser uit het KTM fabrieksteam schreef dit jaar geschiedenis door als eerste Nederlander ooit wereldkampioen te worden in de zwaarste klasse, de MXGP. Het was alweer de vierde wereldtitel voor de nog altijd pas 24-jarige Herlings, die eerder al drie wereldtitels veroverde in de MX2.

Een prestatie van formaat, iets dat ook de NOS, die de verkiezing organiseert, niet was ontgaan. Samen zestien andere sporters, waaronder Max Verstappen en Mathieu van der Poel, stond Herlings op de zogenaamde ‘longlist’. Zondag echter werd bekend dat Herlings samen met de turner Epke Zonderland en schaatser Kjeld Nuis tot de drie finalisten behoort. Op woensdag 19 december bepalen een vakjury en collega-sporters wie zich Sportman van het Jaar 2018 mag noemen. Het gala wordt live uitgezonden op NPO1 vanaf 20.30 uur.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.