Sport

Herlings per helikopter naar ziekenhuis na crash

MXGP-rijder Jeffrey Herlings is tijdens de vrije training in Italië hard ten val gekomen en is vervolgens per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Dat heeft KTM bekendgemaakt. Volgens de berichten is Herlings over de kop gevlogen en landde hij vervolgens op zijn nek en hoofd.

Na de crash bleef de leider in van het WK-klassement roerloos op de grond liggen. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, waarna Herlings met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Inmiddels is de 25-jarige coureur weer bij kennis en kan hij zijn ledematen bewegen, aldus KTM. Of en hoe groot de schade is, moet nog verder onderzocht worden. Het team laat wel weten dat de eerste tekenen ‘positief zijn’

Door de crash zal Herlings in ieder geval de MXGP van Faenza missen. Afgelopen weekend werd op hetzelfde circuit de MXGP van Italië gehouden. Tijdens die race wist Herlings beide manches op zijn naam te schrijven.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.