Nieuws

Heerlijk weer in aantocht: Denk aan je db-killer in Duitsland

Als we de weerkaarten mogen geloven, staat er een prachtige Indian Summer voor ons klaar. Heerlijk weer dus om lekker motor te rijden, bijvoorbeeld in Duitsland. Ben je van plan onze oosterburen met een bezoekje te vereren, denk dan aan je db-killer en aan het feit dat je uitlaat een e-keur moet hebben.

De politie in Duitsland controleert hier namelijk regelmatig op. Dat ondervond MotoPlus-lezer Huub afgelopen weekend ook toen hij in de omgeving van Koblenz bij een grote politiecontrole aan de kant werd gezet. “De actie was bedoeld om motoren technisch te keuren en in het bijzonder de uitlaten”, schrijft hij. “Bij onze groep waren er verschillenden die hun motoren moesten laten staan omdat er geen e-keur in de uitlaat stond. Ook het ontbreken van een db-killer werd bestraft. Gelukkig waren de zondaars met de motoren op een aanhanger naar Koblenz gekomen, zodat ze op maandag toch naar huis konden. Als dit niet het geval was geweest hadden ze de motoren moeten laten staan.”

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.