Nieuws

Heel excusief

De 2014 Suzuki GSX-R1000Z Special Edition
 
Nooit eerder was een Suzuki zo exclusief. Want wanneer er wereldwijd maar 100 exemplaren van gemaakt worden, waarvan Suzuki Nederland er drie heeft weten te bemachtigen, mag je van iets heel bijzonders spreken.

En dat is deze GSX-1000Z dan ook geworden. Waar je ook kijkt, overal zijn bijzondere details te ontdekken die van deze ‘Z’ editie echt iets speciaals maken. De aanleiding om deze ‘special edition’ uit te brengen is het feit dat Suzuki precies 50 jaar op de Amerikaanse markt actief is.

Basis van de Z is de bewezen GSX-R1000, de motor die meer AMA Superbike titels heeft gewonnen dan welk ander merk ook. Het eerste dat opvalt, is natuurlijk de bijzondere matzilveren kleur die geaccentueerd wordt door nieuw gestileerde 3D tank emblemen. Het schitterende verchroomde frame, de gepolijste wielen met blauwe spaken en vele blauw geanodiseerde delen, waaronder rem- en koppelingshendel, maken de bijzondere verschijning helemaal af.

Maar dit is nog maar een eerste begin, want eigenlijk is alles net even anders dan bij de standaard uitvoering. De blauwe vorkpoten, blauwe koppeling- en dynamodeksels, zwarte remklauwen, matzwarte achtervork en ook de blauwe veer van de achter schokdempers, alles ademt tot in detail exclusiviteit uit. Want zelfs de ketting is blauw gekleurd, net als de tankdop, zadel en de rand van het tellerhuis.

Om het bijzondere karakter van de GSX-R1000Z tenslotte nog meer zichtbaar te maken is iedere Z voorzien van een individueel genummerd typeplaatje op de bovenste kroonplaat met als finishing touch een eigen ‘Z’ sleutelhanger.

Met maar drie leverbare exemplaren mag de GSX-R1000Z dan ook gerust een instant collectors item genoemd worden. Maar wel een die beschikt over alle geweldige kwaliteiten die de GSX-R1000 de favoriet van serieuze supersport rijders heeft gemaakt.

De 2014 GSX-R1000Z zal voor het eerste te zien zijn tijdens de aankomende EICMA motorshow in Milaan. De prijsstelling zal later dit jaar bekend gemaakt worden.

Kijk voor meer informatie en de dichtstbijzijnde dealer op www.suzuki.nl
 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws