Nieuws

Harleys in 2015

Weken voor de presentatie van de complete line-up voor 2015, geeft Harley-Davidson al een preview van de Road Glide Special, een van de nieuwe motorfietsen voor 2015.

Ontstaan met DNA uit het klantgedreven productontwikkelingsproces Project RUSHMORE, wordt dit stoere Touring-model met zijn unieke haaienneus vandaag gepresenteerd op de Sturgis Motorcycle Rally in South Dakota, Verenigde Staten.

“De Road Glide heeft altijd ongelooflijk fanatieke fans gehad. Daarom is het zowel voor onze klanten als voor ons bedrijf zo te gek dat hij weer terug is in onze line-up”, zegt Matt Levatich, President en Chief Operating Officer van Harley-Davidson Motor Company. “Met Project Rushmore-technologie, intuïtieve features en waanzinnige nieuwe styling leveren we een verbeterde motorfiets aan Road Glide-adepten en de vele andere fans die op zoek zijn naar meer Project Rushmore-opties.”

Een blik op de nieuwe contouren van de beroemde kuip van de Road Glide Special is genoeg om vast te stellen dat oude vormen en conventies overboord zijn gegooid en dat er een nieuw, rebels ontwerp gepresenteerd wordt.

De Road Glide Special heeft zijn status bij de hardcore fans meer dan verdiend en nu is hij terug. Van de vette nieuwe Dual Reflector Daymaker™ LED-koplampen tot de met de hand instelbare onopvallende achtervering; de Road Glide Special bewijst wat er kan ontstaan als je je alleen het allerbeste ten doel stelt en de tijd neemt om dat doel te bereiken. De Road Glide Special maakt een duidelijk statement wat betreft custom, high-mile agressie en heeft alle functionaliteiten die je als rijder verwacht om dit statement waar te maken.

“De Road Glide is altijd een bike geweest voor rijders die niet met de meute mee lopen, mensen die in hun zoektocht naar vrijheid iets bijzonders willen uitstralen”, zegt Mike Goche, Manager Product Planning bij de Harley-Davidson Motor Company. “Dit nieuwe model brengt een ode aan die spirit en biedt tegelijkertijd significant meer comfort en het hele pakket aan Project RUSHMORE-features waarmee we zo goed gescoord hebben bij touring-rijders overal ter wereld.”

Road Glide Special
Gevormd door ontelbare uren in de windtunnel, reduceert de nieuwe, op het frame gemonteerde Splitstream-kuip van de Road Glide Special de turbulenties rond je helm, terwijl hij toch voldoende comfortabele airflow rond je lichaam toelaat. De heldere, witte stralen van de Dual Daymaker™ Reflector LED-koplamp blazen een gat in zelfs de meest zwarte nacht. Centraal in de binnenkuip zit het Boom! ™ Box 6.5GT-infotainmentsysteem met touchscreen en GPS-navigatie, die je ook kunt bedienen met twee joysticks op het nieuwe, teruggetrokken stuur die jou in een actieve, comfortabele positie zet. Een High Output Twin Cam 103™ V-Twin motorblok gromt door twee chromen dempers, zijn royale koppel direct paraat met de kleinste draai aan het gashendel. Touring-features zijn onder andere One-Touch harde zadelkoffers, cruise control en makkelijk afleesbare meters. Voor nog meer vertrouwen heeft de Road Glide Special het Reflex™ gecombineerde remsysteem met ABS en een exclusief gelakte binnenkuip. Met de hand aangebrachte pinstriping is de finishing touch.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.