Nieuws

Harley’s 2011-modellen

Na een flinke dip heeft Harley-Davidson de stijgende lijn inmiddels weer een beetje te pakken, een mooi moment alvast het nieuws voor het komende motorseizoen te presenteren. Helemaal nieuw voor modeljaar 2011 is de SuperLow, een verdere uitbreiding van Harley’s 883-instaplijn. Verrassend zal het niet klinken, gezien de naam, maar deze SuperLow valt met name op door zijn brede en lage postuur. Dat moet deze nieuwe 883-loot een toegankelijk karakter geven en gezien de lage zadelhoogte van slechts 695 millimeter is Harley daar aardig in geslaagd. En zeg je toegankelijk, dan zeg je bij de Amerikanen ook comfortabel. Eveneens een taak voor het nieuwe zadel, maar ook voor het nieuwe stuur en de soepele veerwegen. Het stuurgedrag is volgens Harley verbeterd door een verandering van balhoofdhoek en naloop en door de speciaal voor de SuperLow ontwikkelde Michelin Scorcher 11 banden. De SuperLow is er in de kleuren: Vivid Black, Cool Blue Pearl en de dubbele kleurtonen Merlot Sunglo & Vivid Black en Birch White & Sedona Orange en is er vanaf € 9.495,-.
Verder zijn alle 2011 Softail-modellen, met uitzondering van de Cross Bones, standaard voorzien van ABS en vernieuwde armaturen. De Softail DeLuxe (v.a. € 22.895,-) keert terug in het modelprogramma van de Amerikanen. Ook nieuws van het Touring-front, want al deze modellen krijgen komend jaar het Twin Cam 103-motorblok.
De CVO-afdeling (Custom Vehicle Operations, zeg maar de accessoireafdeling) van Harley-Davidson verwelkomt ook een nieuw model, de CVO Road Glide Ultra (€ 43,195,-). Net als alle andere CVO-modellen heeft ook deze Road Glide Ultra een Screamin’ Eagle Twin Cam 110-blok met een koppel van 156 Nm en verder als extraatjes: een Road Tech Zumo 660 navigatiesysteem, een vernieuwd Harman/Kardon audiosysteem, een 8 GB iPod Nano en een geveerd touringzadel met dubbele verwarmingsbediening.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws