Nieuws

Harleyrijders criminelen?

Er heerst een nieuwe trend: er worden Harley dagen afgelast. Die evenementen zijn al jarenlang publiekstrekkers van je welste. Ze worden door lokale clubs georganiseerd en zijn een geslaagde combinatie tussen een treffen, een braderie en een dagje ‘aapjes kijken’voor de brave burgerij die huivert bij het zien van een tattoo. Ze brengen geld in het laatje van de lokale middenstand.

Ook in Gouda – de plaats waar B&W in hun opperste verdwazing karatelessen aan minderjarige straatcriminelen willen laten geven – is de HD dag afgeblazen. Om dezelfde reden waar de overigen in bijvoorbeeld Alphen, Arnhem en Breda werden afgelast:

B&W waren bang voor confrontaties tussen de verschillende Harley clubs

Nu worden zonder onderscheid en op willekeurige volgorde de Angels, Satudarah, Demons, Rogues en andere patch clubs zeker niet gevuld met alleen koorknaapjes en padvinders. Maar de HOG, Harley-Davidsons eigenste motorclub is wereldwijd veel groter dan alle ‘woestere’Harley clubs. En in de HOG zitten je tandarts, je mede Rotarian, een paar van je ondernemersvrinden en andere Harley-Liefhebbers die allemaal hard hebben gewerkt voordat ze hun droom konden scoren.

Maar in onze eigen tweede kamer zit ook een heel stel lieden met een strafblad. En die rollen ook niet vanaf de heup op de andere fracties schietend door de gangpaden?

Moeten we de tweede kamer nu ook maar preventief verbieden? Wijlen Pim zou gillen: "We worden gedemoniseerd!"
Misschien wel een goed idee…

Soms krijg je dat gevoel van: "Politiek maakt meer kapot dan je lief is… "

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws