Nieuws

Harley ontwikkelt door, nu met radarsysteem

Naast een keur aan nieuwe modellen staat ook de ontwikkeling op technisch vlak niet stil bij Harley-Davidson. Zo blijkt uit recente patentaanvragen dat de Amerikanen bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuw hulpsysteem dat het motorrijden veiliger moet maken.

Net als Ducati en KTM, die samen met Bosch bezig zijn een soortgelijk systeem te ontwikkelen, wil ook Harley haar motoren met een radarsysteem uitrusten. Die moet motorrijders behoeden voor een ongeluk door automatisch te remmen als er zich een obstakel voor de motor bevindt. Om te voorkomen dat een bestuurder verrast door een plotselinge beweging zijn er daarnaast sensoren in het zadel en de handvatten verwerkt.

Hierdoor kan het systeem zien of de motorrijder zit en beide handen aan het stuur heeft, voor de noodrem in werking te stellen. Daarnaast toont het patent ook dat Harley kijkt of het dashboard en eventueel de helm uit te rusten is met sensoren die de oplettendheid van de bestuurder in de gaten houden. Blijkt dat de bestuurder om de een of andere manier afgeleid is, kan het systeem met optische en akoestische signalen waarschuwen dat de noodrem wordt geactiveerd. Alles om een schrikreactie te voorkomen.

Hoe snel we dit systeem op de markt kunnen verwachten, wordt niet gemeld. Al is de verwachting dat het op zijn vroegst in 2020 zal zijn.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

MotoMondo importeur QJMotor

MotoMondo importeur QJMotor

16 april, 2024

MotoMondo mag zich vanaf 1 mei 2024 importeur noemen van het voor de Benelux nieuwe motormerk QJMotor. QJ Motor is ...

Overig nieuws