Nieuws

Harley goes seventies

De Harley-Davidson Seventy-Two-motorfiets lijkt een typische Amerikaanse old-school chopper.

Een Sportster uit de tijd dat de coole jongens in Corvette Sting-Rays reden en choppers zij aan zij langs het trottoir werden geparkeerd.

De bikes waren lang en smal en voorzien van appelrode lak en glimmend chroom.

Van de Hard Candy Big Red Flake-lak en het apehanger-stuur tot en met de smalle whitewall-banden is de Seventy-Two een eerbiedige verwijzing naar dat tijdperk en de invloed van de custom-cultuur die je nog elke dag terug ziet in California. Een nieuwe generatie van custom motor-bouwers haalt haar inspiratie uit dat tijdperk.

Metal Flake, een iconisch designelement van de jaren zeventig van de vorige eeuw, was in alles terug te vinden: van de lak van strandbuggies tot en met de vinylaankleding in wegrestaurants. Harley-Davidson brengt de fonkeling terug op de Seventy-Two met een nieuwe Hard Candy Big Red Flake-lak. Deze nieuwe laklaag wordt verkregen door het aanbrengen van een zwarte basislaag, gevolgd door een polyurethaanlak die glitters bevat, met een diameter die zeven keer groter is dan de diameter van de glitters die in gangbare metallic productieverf gebruikt worden.

“De final touch aan de Hard Candy Big Red Flake-lak zijn de logo’s op de tank en het aanbrengen van pinstriping op beide spatborden,” zegt Frank Savage, Harley-Davidson Manager of Industrial Design. “

Elk exemplaar werd met de hand gemaakt en we creëerden die kunst opnieuw in stickervorm voor de productie, zodat ze nog steeds de look van met de hand aangebrachte graphics hebben. De graphics werden tenslotte voorzien van een blanke laklaag.”

Het solozadel laat veel zien van het korte achterspatbord en nog meer van de lak op de Seventy-Two. Het motorblok werd afgewerkt in een grijze poedercoating met deksels in chroom en een nieuw rond luchtfilterdeksel. Een klassieke Sportster 7,9 liter ‘peanut’-brandstoftank voegt een typisch stijlelement uit dat tijdperk toe aan de motorfiets.

Geslepen retro marketing? Jazeker! Mooi? Heel mooi!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...
Honda scherpt MSX125 aan

Honda scherpt MSX125 aan

12 juli, 2024

De Dax, Monkey en MSX125 (Grom in de VS en Japan) van Honda kunnen op een hondstrouwe fanschare rekenen. Honda ...

Overig nieuws