Nieuws

Harley-Davidson verrast analisten

Na zware tijden lijkt Harley-Davidson het lek boven te hebben. De Amerikaanse motorfietsproducent heeft in het vierde kwartaal een winst geboekt van zo’n 19 miljoen euro. Vorig jaar leed het in dezelfde periode nog een verlies van 96 miljoen euro.

Harley-Davidson profiteerde afgelopen kwartaal van een stijgende verkoop op de thuismarkt. In Noord-Amerika pluste de verkoop van motoren met acht procent. Totaal verkocht Harley 34.000 motoren, dat zijn er twee procent meer dan vorig jaar.  Bovendien rekenen de Amerikanen hogere verkoopprijzen voor hun modellen. Alles bij elkaar levert het een met veertig procent gestegen omzet van een miljard dollar op. De waarde van een Harley-Davidson aandeel steeg door alle jubelverhalen met 15,5 procent.

Onder leiding van topman Jochen Zeitz let Harley-Davidson op de kleintjes. De motorfabrikant verlaagde zijn kosten en vertrok uit verlieslatende buitenlandse markten. Net als bijna iedere motorfietsfabrikant heeft ook Harley last van verstoringen in de logistiek door onder meer een tekort aan containers.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws