Nieuws

Harley-Davidson verplaatst productie Street-modellen

Volgens berichten in Indiase media overweegt Harley-Davidson de productie in het land te staken. De Indiase krant ‘The Hindu’ bericht dat Harley in het afgelopen jaar in India nog ongeveer 2.500 stuks van de in het land geproduceerde modellen Street 500 en Street 750 heeft verkocht. Te weinig voor de Amerikanen.

Er schijnt inmiddels naar een nieuwe huurder voor de locatie in Bawal in Haryana te worden gezocht, waar de eindmontage van Harley-modellen voor de Indiase markt plaatsvindt. De montage van de Street-modellen zou naar de Verenigde Staten worden overgeheveld. Of deze modellen dan ook weer geëxporteerd gaan worden naar India is nog even de vraag vanwege de vele invoerperikelen die momenteel spelen.

Harley-Davidson ziet zelf blijkbaar geen relevante groei meer in de Indiase markt. Nog niet zo lang geleden heeft de Amerikaanse fabrikant duidelijk gemaakt zich in de nabije toekomst alleen nog op groeimarkten te richten. Daartoe behoren naast Noord-Amerika en Europa ook bepaalde Aziatische markten.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws