Nieuws

Harley-Davidson produceert e-bikes onder Serial 1 Cycle Company

Harley-Davidson mag de ebikes-pagina dan van haar website verwijderd hebben, dat betekent niet dat het merk stopt met de ontwikkeling ervan. Integendeel, ze gaan er gewoon mee verder. Maar wel onder een andere merknaam. Speciaal voor de ebikes is namelijk het bedrijf Serial 1 Cycle Company opgericht.

Dat Harley en elektrische aandrijvingen goed samengaan, heeft het merk al bewezen met de LiveWire. Parallel met de onthulling van de elektromotor, kondigde het merk ook aan bezig te zijn met elektrische fietsen. Deze werden eerst onder het eigen merk getoond, maar inmiddels is er dus een apart bedrijf voor opgericht. Op de fietsen zullen wel de logo’s van beide bedrijven pronken. De naam Serial 1 Cycle verwijst naar de eerste Harley uit 1903, die Serial Number One heette.

Inmiddels is ook de eerste nieuwe fiets van Serial 1 Cycle gepresenteerd. Niet geheel verassend, is ook de fiets gebaseerd op het ontwerp van de oer-Harley. Het stijve zwarte frame, wordt gecombineerd met dikke witte banden, lederen handvatten en een lederen schommelzadel. Voor de eindoverbrenging blijft Harley bij een voor het merk kenmerkende tandriem. Zowel aan de voor- als achterzijde zitten schijfremmen, met aan de voorzijde een radiaal gemonteerde remklauw. De achterlichten bevinden zich aan beide zijden van de wielnaaf. Op de framebuis is plek gevonden voor een accu-controlepaneel. Hoe sterk de elektrische motor is, is nog niet bekendgemaakt.

De nieuwe fiets van Serial 1 Cycle Company moet media november zijn officiële première beleven. Dan wordt ook de prijs van de fiets bekendgemaakt. In het voorjaar van 2021 zullen de fietsen echt op de markt verschijnen.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.