Nieuws

Harley-Davidson Livewire vanaf dit jaar te koop voor €34.000,-

Harley-Davidson heeft op de CES in Las Vegas voor het eerst een boekje opengedaan over de prijs van de in 2014 aangekondigde LiveWire. De elektrisch aangedreven motorfiets van de Amerikanen krijgt in Nederland en België een vanafprijs van 34.000 euro en zal eind dit jaar te koop zijn. Daarnaast is er meer bekendgemaakt over de prestaties van de machine, die als 2020-model in de boeken staat.

Zo is de elektromotor, die Harley tot De H-D Revelation gedoopt heeft, volgens het bedrijf in staat de machine in minder dan 3,5 seconden van 0 naar 96 km/uur te brengen. Tevens is het met een enkele acculading mogelijk zo’n 180 kilometer te rijden. Uiteraard afhankelijk van de rijstijl. Daarnaast is de LiveWire voorzien van een vermogensregeneratiemodus. Dit houdt in dat de motor remenergie terug omzet in acculading.

Het aluminium frame van de LiveWire is ontworpen met het oog op handling en controle in stadsverkeer en een opwindende rijervaring in het snellere bochtenwerk. Om dezelfde reden is de krachtbron laag in het frame geplaatst. Daarnaast is de LiveWire uitgerust met meerdere hulpsystemen. Denk aan Electronic Chassis Control is standaard, bochten-verbeterd ABS en Traction Control.

Het laden van de LiveWire kan op twee verschillende manieren. Zo is de motor standaard uitgerust met een kabel die op het reguliere lichtnet aangesloten kan worden. Laden via dit systeem betekent dat ieder uur laden zich vertaalt naar zo’n 20 kilometer rijden. Als er gebruik gemaakt wordt van een DC Fast Charge station gaat het aanzienlijk sneller. Daarmee wordt er ieder uur laden 308 km bereik toegevoegd aan de accu.

Ander speerpunt op de LiveWire is het H-D™ Connect-systeem. Hierdoor is het voor rijders mogelijk vanuit de hele wereld via een app contact te maken met de motorfiets. Dit maakt het mogelijk een keur aan gegevens over de LiveWire te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan de oplaad-status, het beschikbare bereik, de huidige locatie van de motor, het dichtstbijzijnde laadstation en of de motor verplaatst wordt. Om gebruik te maken van dit technisch vernuft is het nodig een abonnement te nemen op H-D Connect. Dit is het eerste jaar gratis. Hoeveel het abonnement daarna gaat kosten, heeft Harley nog niet bekend gemaakt.

De nieuwe elektrische machine van Harley zal te koop zijn in drie verschillende kleuren, te weten: zwart, geel en oranje.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.