Nieuws

Harley-Davidson lanceert twee nieuwe CVO-modellen

Harley-Davidson lanceert twee nieuwe 2023-modellen in haar Custom Vehicle Operations-lijn (CVO): de nieuwe CVO Street Glide en CVO Road Glide, beide met verbeterd rijcomfort en aangedreven door de nieuwe Milwaukee-Eight VVT 121-motor. Exclusieve designs vormen daarnaast een volledig nieuwe ontwerptaal voor het Harley-Davidson Grand American Touring-platform.

De nieuwe CVO Street Glide en CVO Road Glide hebben dus een nieuw jasje dat duidelijk is geëvolueerd vergeleken met de vorige Harley-Davidson Grand American Touring-motorfietsen. Beide modellen hebben een kuip met geïntegreerde ventilatie en led-verlichting met geïntegreerde led-richtingaanwijzers. Extra designelementen zijn onder andere een ingekort voorspatbord, een nieuwe 22,7 liter brandstoftank met een kenmerkende onderrand en zadeltassen met een nieuwe vorm die een mooi geheel vormt met de kuip en brandstoftank. Nieuw zijn ook de gegoten spaakwielen met een zwarte gefreesde gietaluminium velg en spaken. Elk model is trouwens leverbaar in twee zeer gedetailleerde lak- en afwerkingsopties.

De nieuwe 121-cubic inch (1.983 cc) V-Twin Milwaukee-Eight VVT 121-motor is voorzien van geoptimaliseerde vloeistofgekoelde cilinderkoppen met een nieuw koelsysteem, variabele kleptiming (VVT), een nieuw inlaattraject en een nieuw uitlaatsysteem.

Verder is het drooggewicht aanzienlijk verlaagd: 14 kg voor de CVO Street Glide en 16 kg voor de CVO Road Glide. Brembo levert de remmen en Showa tekent voor de vering voor en achter, waarbij de veerweg achter met 50 procent is vergroot. Nieuw is dat deze CVO-modellen verschillende rijmodi (Road, Sport en Rain) hebben, met daaraan gekoppeld specifieke settings voor vermogensafgifte, motorrem, bochten-ABS en hellingshoekafhankelijke tractiecontrole. Ook de stroomlijndelen zijn volledig nieuw met het ‘zwevende’ windscherm als grootste blikvanger. Daarnaast zitten er verstelbare luchtrichtelementen, deze zouden turbulenties rond de helm volgens Harley-Davidson met gemiddeld 60 procent moeten verminderen ten opzichte van de 2022-modellen.

En daarmee zijn we er nog niet, want de CVO Street Glide en CVO Road Glide hebben ook een volledig nieuw infotainmentsysteem, aangestuurd door het nieuwe Skyline OS. Een 12,3-inch TFT-scherm vervangt alle analoge instrumenten en de meeste schakelaars. Dit display heeft drie weergaveopties en is compatibel met Apple- en Android-apparaten. Beide modellen zijn bovendien voorzien van USB-C-aansluitpunten. Een vier-speaker audiosysteem wordt aangedreven door een nieuwe 500-watt RMS versterker.

Deze nieuwe CVO-modellen worden aangeboden met twee lakopties. Standaard Dark Platinum met Bright Smoked Satin pinstriping en color-matched binnenkuip. De aandrijflijn en het luchtfilter zijn Gloss Black met Scorched Chrome accenten op de motorinzetstukken. Tegen meerprijs Whiskey Neat/Raven Metallic two-tone met color-matched binnenkuip. Dit complexe lakwerk wordt met de hand aangebracht. Raven Metallic panelen worden over de deep orange Whiskey Neat basis aangebracht, met airbrush accenten en een bright orange pinstripe bij de kleuronderbreking. Beide kleurenschema’s worden benadrukt door Adversary Collection-accessoires die op de motorfietsen zijn aangebracht.

Beide modellen staan vanaf augustus in de showroom van de Harley-Davidson-dealer.

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws