Nieuws

Harley-Davidson Fat Boy uit Terminator 2 onder de hamer

Weinig motoren zijn zo bekend als de Harley-Davidson Fat Boy waarop Arnold Schwarzenegger in de film Terminator 2: Judgement Day door Los Angeles reed. De verwachting is dan ook dat de iconische Harley, die binnenkort onder de hamer gaat bij de Icons & Legends of Hollywood-veiling van veilinghuis Profiles in History, meer dan 250.000 dollar gaat opleveren.

Toen Terminator 2 in 1991 op het witte doek verscheen vergaarde de motor meteen aanzien. Niet in de laatste plaats door de manier waarop Arnold Schwarzenegger, in zijn rol als de T800, de motor in handen weet te krijgen: ‘I need your clothes, your boots and your motorcycle’. Tel daar de spannende achtervolgingsscene door de Los Angeles River bij op en je snapt waarom de motor een instant-klassieker werd.

Of de Harley nog loopt, is niet duidelijk. Daar doet het veilinghuis namelijk geen uitspraken over. Wel wordt er melding gemaakt van wat cosmetische schade die de motor opgelopen tijdens het filmen van de kaskraker uit de jaren 90.

Naast de cruiser uit Terminator 2, worden er nog enkele opvallende Hollywood-memorabilia geveild. Bijvoorbeeld de Lawmaster motor uit de film Judge Dredd. Deze motor zal naar verwachting tussen de 20.000 en 30.000 dollar opbrengen.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws