Nieuws

Harley-Davidson Enthusiast Collection

Na de CVO, Anniversary en Icons Collection heeft Harley-Davidson nu een vierde lijn specials gepresenteerd: de Enthusiast Collection. Deze omvat drie modellen, een Low Rider ST, Street Glide ST en Road Glide ST, allen gesierd met een speciaal ‘Fast Johnnie’ kleurenschema.

Die naam verwijst naar een biggetje genaamd Johnnie, de teammascotte was van Harley’s beruchte ‘Wrecking Crew’ uit de jaren 20 van de vorige eeuw, die vaak meereed op de tank tijdens de overwinningsronde. Maar dit even terzijde. Het speciale lakwerk kenmerkt zich door de heldere Celestial Blue kleur met witte racestrepen, dat wordt gecompleteerd met het Enthusiast Collection-logo op het achterspatbord, evenals het Fast Johnnie personage links en het witte Bar & Shield-logo rechts op de tank. Alle drie de specials zijn technisch identiek aan de standaardversies, beschikken derhalve over de bekende Milwaukee Eight 117 aandrijflijn.

De Fast Johnnie-specials zijn zoals gebruikelijk gelimiteerd, de totale productie van de modellen is beperkt tot tweeduizend stuks. De prijzen bedragen respectievelijk € 31.295,- voor de Low Rider ST en € 46.995,- voor zowel de Street als Road Glide ST. Info: www.harley-davidson.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws