Nieuws

Harley combineert vermogen met stijl in nieuwe Low Rider S

De klassieke beach-cruiser stijl gecombineerd met het rauwe vermogen van het Milwaukee-Eight 114 blok. Harley-Davidson heeft haar Low Rider S voor 2020 een flinke update gegeven. Zo wordt de jongste telg binnen de Softail-familie standaard met Harley’s grootste blok voor dat platform geleverd aangevuld met premium veringscomponenten.

Met de 114 is de nieuwe Low Rider S goed voor een royale 161 Nm koppel bij 3.000 tpm en 93 pk bij 5.020 tpm. Verder heeft H-D de balhoofdhoek van de nieuwe Low Rider met 2 graden verkleind naar 28 graden, wat de handling meer responsief maakt. Daarnaast is de nieuwe motor, in tegenstelling tot de reguliere Low Rider, voorzien van een dubbele 300 mm schijfrem voor. Ook nieuw is de 43 mm upside-down voorvork.

Voor de looks is H-D dicht bij de basis gebleven. Wel is ervoor gekozen alle heldere afwerkingen te vervangen door zwart. De aandrijflijn, het carterdeksel en de tankconsole zijn daarom afgewerkt in Wrinkle Black. Het koppelingsdeksel en de inlaat zijn hoogglans zwart. Dempers en hitteschilden zijn Jet Black. Voorvork, kroonplaat, verhogers en stuur zijn matzwart. Het led-achterlicht heeft een smoked lens.

De nieuwe Harley-Davidson Low Rider S zal leverbaar zijn in de kleuren Vivid Black en Barracuda Silver voor een vanafprijs van € 23,500 (BE: € 20,000.) Kijk voor meer informatie op www.harley-davidson.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws